Valencia CF21 mayo 2023

CRÒNICA | Gran victòria del València CF davant el Reial Madrid (1-0)

El Camp de Mestalla celebra en gran el centenari en una vesprada plena d'emocions

Victoria molt important del València CF davant el Reial Madrid per 1 gol a 0. L'equip suma tres punts d'or en un triomf vibrant contra el conjunt blanc gràcies al gol de Diego López en el minut 33, a una gran posada en escena col·lectiva i a l'energia del valencianisme, que va impulsar al València CF des de principi a fi per a viure una vesprada plena d'emocions en l'homenatge al centenari del Camp de Mestalla.

Els primers minuts del partit van estar marcats per una arrancada elèctrica del València CF, espentat pel gran ambient en l'homenatge al centenari del Camp de Mestalla.

L'equip va dur a terme un assetjament total des dels primers instants sobre l'àrea del Reial Madrid, protagonitzant un parell d'envestides inicials: un possible penal sobre Cavani i un centre lateral que no va trobar rematador en l'àrea xicoteta per uns centímetres que feien trontollar-se a l'equip rival.

Després del primer tram de vertigen, l'equip va continuar intentant-lo. Els bons moviments de Javi Guerra en la medul·lar feien que es llepara Mestalla, mentre que Diego López va penjar un centre perillosíssim des de la dreta que no va trobar per molt poc el cap de Cenk dins de l'àrea i André Almeida el va intentar amb un tret duríssim des de la frontal, però Courtois el va detindre en dos temps.

Entorn de la mitja hora el Reial Madrid va trepitjar l'accelerador i va tindre un parell d'ocasions, no obstant això, seria el València *CF qui colpejaria primer.

Passada la mitja hora Diego López, molt ben posicionat en el segon pal, va rematar al fons de la xarxa un centre xut des de l'esquerra i feia vibrar el Camp de Mestalla.

S'avançava el València*CF i minuts més tard podria encara anotar el segon amb una bona jugada personal de Javi Guerra, que es va fabricar una doble ocasió penetrant entre la defensa madridista, va armar la cama i va exigir a Courtois una demostració de reflexos amb dues intervencions ràpides que van mantindre el 1-0 en el marcador.

Al descans, el valencianisme va reconéixer el lliurament i el gran rendiment de l'equip davant el Reial Madrid amb una gran ovació i, després de la represa del joc, Courtois tornaria a creuar-se en el camí del València CF, aquesta vegada per a negar-li a Diego López un altre gol després d'un bon contraatac executat per Justin Kluivert.

El partit va marxar més enllà dels 105 minuts perquè va estar parat uns minuts després d'una picabaralla de Vinícius amb algun aficionat i la posterior expulsió de Vinicius per agredir a Hugo Duro.

El Reial Madrid va apretar per a tractar d'empatar, però el València CF va saber patir quan el partit es va posar costa amunt i va poder fins i tot anotar un altre més, anul·lat per fora de joc. Mamardashvili va mantindre a ratlla al rival amb diverses intervencions espectaculars en el temps afegit per a acabar obtenint una victòria que li dona al València CF tres punts importantíssims en un cap de setmana tan especial per al Centenari Camp de Mestalla.

Fitxa tècnica:

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry Rendall (Lato, 67’), Cömert, Cenk, Gayà, Javi Guerra, Nico, André Almeida, Diego López (Foulquier, 58’), Justin Kluivert i Cavani (Samuel Lino, 58’).

0. REAL MADRID: Courtois, Lucas Vázquez, Militao, Rudiger, Mendy (Carvajal, 86’), Ceballos (Kroos, 65’), Tchouameni (Valverde, 86’), Camavinga (Rodrygo, 46’), Marco Asensio (Modric, 65’), Vinicius Jr i Benzema.

GOL: 1-0 Diego López, 33’.

ÁRBITRO: De Burgos Bengoetxea (C. Vasco). Amonestà a Justin Kluivert, Cömert, Rodrygo, Modric, Thierry Rendall i Mamardasvhili. Expulà a Vinícius.

VAR: Iglesias Villanueva (C. Gallego).

Partit de la Jornada 35 de LaLiga disputat al Camp de Mestalla.